С блъскане на журналисти завърши снощната премиера на книгата Държавата КТБ. Автор

...
С блъскане на журналисти завърши снощната премиера на книгата Държавата КТБ. Автор
Коментари Харесай

Поредно фиаско за кръга "Капитал"! Бивш министър брани Прокопиева, блъска грубиянски репортер

С боричкане на публицисти приключи снощната премиера на книгата  " Държавата КТБ ". Автор е Зорница Маркова, кадър на " Капитал ". Сред публиката бе основната редакторка Галя Прокопиева и доста нейни чиновници, оповестява Канал 3. Както БЛИЦ осведоми, пръкна се още една салфетка за замитане на следите на банкера-беглец Цветан Василев.

След премиерата репортерът на Канал 3 Пламен Петров се опита да зададе въпроси на госпожа Прокопиева - дали тя има присъединяване в написването на огромния труд, само че вместо отговор журналистът бе жестоко изблъскан. В ролята на телохранител влезе някогашният длъжностен министър на екологията Юлиан Попов, който постоянно написа в " Дневник " и " Капитал ".

Попов бе министър в служебния кабинет на Марин Райков, конструиран от фамилния другар на Прокопиеви - президентът Росен Плевнелиев. За да заеме значимия пост, той даже се отхвърли от британското си поданство.

Намесата на Попов освен беше жестоко посягане против правото на публицистите за задават въпроси, само че е и неуместно на фона на претенциите на основната редакторка на " Капитал ", която от заран до вечер приказва по тематиката за свободата на словото.

Явно събитието е било планувано единствено за симпатични на кръга " Капитал " медии, тъй като премиерата беше скрита от афиша на " Червената къща ", където са оповестени всички останали събития до края на месеца.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР